DUURZAAMHEID

Resultaat, kwaliteit, innovatie, uitstraling en de mening van de kapper zijn basiselementen waar Finnley's voor staat. We voegen nu het element duurzaamheid toe aan onze waarden. Want terwijl we innovatieve haarverzorging ontwikkelen, kunnen we ook bijdragen aan een betere wereld. De Organic Twist Collection is hier een voorbeeld van en laat natuur, wellness en luxe samenkomen in een elegante verpakking.

Zo hebben we gekeken hoe we onze CO2 footprint konden verminderen. Hierdoor hebben we gekozen om niet elders in Europa te produceren maar heel dicht bij huis, namelijk alle producten zijn/worden geproduceerd in Nederland. Dit vermindert automatisch de CO2 uitstoot doordat de transporten bespaard blijven.

De verpakkingen van de Organic Twist Collection zijn niet alleen luxe en elegant, maar ook voorzien van het PET 1 recyclebaar logo, wat betekent dat ze van gerecycled materiaal gemaakt zijn.

De producten in de Organic Twist Collection bevatten een unieke mix van natuurlijke ingrediënten en zorgvuldig geselecteerd op de verschillende en unieke eigenschappen. Tijdens de zoektocht naar de juiste ingrediënten en hun werkingen, kwamen we op de Boabab -die verwerkt is in de Curl Greatness producten-. De Baobab is de vrucht van de Baobab boom die ook wel de boom des levens wordt genoemd in Afrika en zeer belangrijk is voor de lokale bevolking en de natuur. Helaas zien we de Baobab boom steeds minder in het Afrikaanse landschap, evenals andere boom-en diersoorten. We kregen steeds meer informatie over hoe belangrijk duurzaamheid eigenlijk is en dat ontbossingen die dagelijks plaatsvinden een grote bedreiging zijn voor verschillende diersoorten, flora, de leefomgeving, lokale samenleving en het klimaat. Dit konden we niet ongemerkt voorbij laten gaan en we hebben contact opgenomen met Trees for All. Samen met hen is besproken hoe we een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld. De samenwerking tussen Finnley's en Trees For All bestaat uit het steunen van (inter)nationale projecten door jaarlijks doneren van bomen. Wat bijzonder is aan de samenwerking met Trees for All is dat je met de bijdrage van Finnley's niet alleen maar een boom doneert, maar ook steunt in educatie. De lokale bevolking wordt namelijk opgeleid zodat ze deze bomen kunnen onderhouden en kweken en hierdoor kunnen voorzien in hun eigen inkomen. De gesteunde projecten hebben hierdoor zowel een economische, ecologische als sociale meerwaarde voor de samenleving.

Namens elke salon, die met de Organic Twist Collection gaat werken, doneert Finnley's een boom die in Kibale National Park wordt geplant of bij een van de Nederlandse projecten van Trees for All. Daarnaast ontvangt de salon ook een officieel certificaat van donatie - waarmee de salon aantoont dat zij bijdragen aan een duurzaam project dat door Finnley's wordt gesteund. Op deze manier draagt Finnley's met haar ambassadeurs bij aan een betere wereld voor zowel dieren, natuur als mensen.