SOCIAL IMPACT

Lokale Voedselbanken

Voedselbank en haarproducten? Een perfecte combinatie. Want niet alleen goed en gezond eten draagt bij aan het welzijn van mensen, maar ook een goede haarverzorging. Want we weten allemaal dat als je haar goed zit, het echt een verschil kan maken. En als je gebruik maakt van de Voedselbank dan heeft een exclusieve haarverzorging niet prioriteit. Bij Finnley's willen we daarom verschil maken. We krijgen regelmatig producten retour of binnen via een zending die een klein beetje beschadigd zijn, of er staat een tekst foutje op de verpakking. Kleine foutjes, die niets afdoen aan het product wat in de verpakking zit, maar die we gewoon niet meer kunnen verkopen aan kapsalons. Normaal worden deze product afgeschreven en weggegooid, maar wij geven ze liever weg aan de lokale Voedselbank. Op deze manier dragen we een klein beetje bij aan het welzijn van mensen.

R. McDonald huis

Sinds 2020 heeft Finnley's een nauwe samenwerking met de Ronald McDonald Huizen Amsterdam (locatie VUmc en locatie AMC). In deze huizen logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Amsterdam UMC. Hier zijn ze dag en nacht op loopafstand van hun zusje, kindje of broertje die in het ziekenhuis ligt. Ze kunnen dus op elk moment even langs om een knuffel te geven, een verhaaltje voor te lezen of een nachtzoen te geven: even dichtbij zijn, ook op het moment dat elke seconde telt. Finnley's doneert daarom graag producten, want wij geloven dat er altijd kleine geluksmomentjes gemaakt kunnen worden- want als je zorgt voor een ander, is zorgen voor jezelf altijd datgene wat je op dat moment niet belangrijk vindt. Door exclusieve haarverzorging en stylingsproducten als luxe geschenkssetjes te doneren hopen wij kleine geluksmomentjes te kunnen creëren. Ook op speciale dagen als Moeder- en Vaderdag schenken wij speciale giftboxes, zodat ondanks de periode de papa's en mama's een bijzondere dag kunnen hebben.

Ronald McDonald huizen Amsterdam gelooft in Family Centered Care: ouders kennen hun kind het beste en vormen samen met de zorgverleners een team. Aandacht, liefde en nabijheid van familie hebben ook een aantoonbaar positief op het welzijn van een ziek kind. Daarnaast vinden ouders in het Huis rust en houden ze de zorg voor hun zieke kind beter vol. Er is ruimte voor privacy of er kan juist contact gezocht worden met lotgenoten: ook broertjes en zusjes zijn van harte welkom. Op deze manier loopt het gezinsleven zoveel mogelijk door en blijven families samen en vinden ze ook steun met en bij elkaar.

Ronald McDonaldhuizen Amsterdam bestaat sinds 1985. Zij ontvangen geen overheidsubsidies en zijn volledig afhankelijk van donaties, gifts, sponoren en partners. Inmiddels werken er ruim 245 vrijwilligers met hart en ziel aan de doelstelling van deze Huizen en zijn we blij iets bij te kunnen dragen als partner. Meer informatie over Ronald McDonald Huizen: https://www.kinderfonds.nl/ronald-mcdonald-huizen

Stichting Hulphond

Op ons hoofdkantoor in Veenendaal serveren we speciale koffie en niet omdat de koffiebonen zo lekker zijn, of omdat je kunt kiezen uit een latte macchiato, koffie verkeerd, gewone koffie, cappuccino of ga zo maar door. Nee onze koffie is speciaal omdat we met ieder kopje koffie een kleine bijdrage leveren aan Hulphond Nederland.

En wat dragen we dan precies bij?

Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke hulpvraag door de inzet van een hulphond of dierondersteunende therapie. Natuurlijk moeten de honden opgeleid worden voordat zij aan de slag kunnen als hulphond. Voor deze opleiding ontvangt de stichting geen subsidies of overheidssteun en daarom zijn zij afhankelijk van donaties en giften. Met de bijdrage die Finnley's en haar ambassadeurs levert - door veel koffie te drinken- kunnen we er samen met andere donaties voor zorgen dat vrijwilligers en gastgezinnen, honden opgeleid kunnen worden tot hulphonden zodat hun toekomstige baasjes weer kunnen genieten van elke dag en elk moment. Wil jij meer weten over hoe jij zelf - naast heel veel koffiedrinken tijdens een bezoek aan Finnley's- een bijdrage kan leveren? Kijk dan op: https://hulphond.nl/help-mee/